Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
19.06.2015 14:14 - „Войната в небесата“ Втора част
Автор: thexman86 Категория: Други   
Прочетен: 1404 Коментари: 4 Гласове:
37


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
 Теократичните групи


Става се „теократ“, когато сме избрали да упражняваме власт (предимно духовна) върху другите и в крайна сметка да консумираме души (паметта и енергията) на други хора, вместо да следваме пътя на реинкарнацията. Концепцията вече е позната от страницата „Soul Technology“ от сайтаwww.openseti.org.


Многобройни тирани, завоеватели, злонамерени религиозни водачи, черни магьосници и отявлени престъпници са станали теократи след смъртта си. Но това се е случило и с известни личности, величани в историята като светци и гении. Дължи се на известното корумпиращо въздействие на властта, а трябва да споменем и перспективата за безсмъртие (въпреки че в крайна сметка повечето от теократите се унищожават взаимно).

Това е особено вярно и за благочестиви хора, разкрили след смъртта си ужасната истина за боговете си. Ако са прекалено силни, за да бъдат погълнати или заробени от теократите, те могат да избират дали да се присъединят към Невидимия Колегиум, за да се борят с Теокрацията, или да се превърнат в теократи.


Бележка на karmapolis: Съществува тоест една възможност за разкриване (демаскиране) на Теократите след преминаването в „отвъдното“. Грифит обяснява, че определени прозорливи души си дават сметка, че в благочестивата набожност, изисквана от Теократите, има нещо лъжовно, сякаш „нещо не е наред“. Тези по-чувствителни души осъзнават измамната природа на представящата се за Бог или пророк същност.


Йерархията на Теократите е управлявала и управлява Земята и нейния астрален план почти непрекъснато през човешката история. Това включва повечето от папите, както и други религиозни водачи, известни с цинизъм и жажда за могъщество. В това число и много известни окултни водачи от Калиостро до Алистър Кроули. Техниката на Теократите представлява абсорбиране на енергия от други духове, а това е дестабилизиращо, уврежда техния модел на растеж и ги прави ирационални, неуравновесени и склонни към саморазрушение.

Теократите притежават групи от по няколко дузини до хиляди уловени духове, най-често няколкостотин.

Ежедневните занимания на една теократична фундаменталистка група в астралния свят приличат на религиозните служби на Земята, но за разлика от Земята там това продължава безкрайно. „Висшестоящият“ теократ се представя за Йехова, а по-низшестоящите за Христос, различни ангели и пророци и т.н. „Господ“ цитира същите откъси от библията и препоръчва същите обети като тези у съответстващата секта на Земята, а самото паство участва, пеейки химни. След смъртта си и последвалото установяване в астрала вярващите изповядват греховете си и получават опрощение. В същия този астрал вярващите се поддържат в състояние на непрекъснат религиозен екстаз с цел активиране на техните психични възможности под контрола на техния „господ“. Така създадената колективна енергия е канализирана, за да послужи за определени цели. (Тази енергия позволява да се повлияе на адептите на Земята, както и за увеличаване на „реколтата“ чрез привличане на възможно най-много души. Като парите: колкото повече пари има, толкова повече се печелят. Прогресия.)

Основната част от заниманията им е свързана с оцеляването на групата (преди всичко на нейния диктатор), подчиняване на нови души сред починалите наскоро, кражба на души от други групи и т.н.

„Светото причастие“ съществува, но в начина му на практикуване няма нищо свято. Всички членове на групата получават нафора, която представлява душата на разбунтувал се член или такъв в напреднал стадий на дегенерация.

Всяка Теократична група работи в сътрудничество с група от живи хора на Земята, имайки с нея общи интереси от религиозен, окултен, политически характер, както и популярна музика, спорт или друг вид развлечение. (Спомнете си че астралът не се намира другаде. Той е „тук“, просто е друга плътност.)

В зависимост от очакванията на самите вярващи по време на молитвите, теократите могат телепатично да се представят за Бог, Христос, Светия дух, както и да твърдят, че са ангели, светии или демони.

Ислямът, хиндуизмът и будизмът разбира се също са теократични институции, целящи контрол над вярващите в техните версии на небесата или ада.

Теократите са измислили и други способи за убеждаване на атеистите и агностиците да се присъединят към организирани групи. Например групи от наскоро починали приятели и познати, на популярни личности, звезди от света на музиката или киното, политици, писатели, учени, дори несъществуващи личности. (Виждаме че една Теократична група не се създава единствено върху религиозна основа. Поводите могат да бъдат далеч по-многобройни. „Теократична“ е, защото е опасна и не позволява на душата да бъде свободна и автономна.)


Случаите с неизбежна смърт, при които сребърната нишка на човека не е напълно прекъсната, (някои описания на преживяли това състояние хора се позовават на астралното тяло, свързано с физическото чрез нематериална нишка) разкриват информация за живота след смъртта, която теократите биха желали да скрият. Понякога членове на Невидимия Колегиум се появяват по време на това състояние и предупреждават човека за злата природа на теократите, подчиняващи и разрушаващи душите. Въпреки че повечето от хората нямат никакъв съзнателен спомен, въздействието от срещата впоследствие създава у тях неприязън към теократичните аспекти на религиите.

Сектите (религиозно-теократични по природа) често забраняват всякакви съзнателни медиумни контакти с отвъдния свят с цел прикриване на познанията за живота след смъртта.

Ето няколко лъжи, имащи статут на централни идеи в традиционните религии:


1. Единствено Бог (както и да се нарича той) е добър, човеците са лоши в основата си и са неспособни за морално израстване чрез собствените си усилия.

2. Единствено Бог е безсмъртен по природа, а човеците могат да постигнат безсмъртие, ако Му служат.

3. Човеците могат да получат опрощение на греховете си, както и божията помощ за справяне с различни свои слабости, ако „оставят Бог да влезе в сърцата им“, т.е. създавайки мощна психическа връзка между себе си и божеството.


Важно е да се разбере, че тези лъжи правят хората по-слаби и дори по-лоши отколкото са в действителност, а също така засилват зависимостта им от теократите.


Бележка на karmapolis: Тази част (извлечена от глава „Бележки“) разглежда методите за контрол и въздействие върху поведението и вярванията ни. Става въпрос не само за религиозност, но и за идеология. Ако душата не е предразположена към религия, теократите я подтикват към зависимост чрез други ценностни системи и вярвания: консуматорство, богатство, виртуалните светове на игрите. Според Грифит, Лас Вегас (Невада) е същевременно бойно поле и лаборатория, където двете неприятелски групи – Теократите и Невидимия Колегиум – тестват начините за контрол.

Лас Вегас въплъщава американската развлекателна култура в цялата ѝ зрелищност. Зависимостта от хазарта, превърнат в твърд наркотик, потъването във виртуални светове и игри, превръщат всеки от хотелите, разполагащи с хиляди стаи, в гигантски увеселителен парк. Лас Вегас и околностите му, както и Рино (също хазартен рай), са искрящи магнити в пустинята на половин ден път с кола от Лос Анджелис, мегаполис също толкова отдаден на експериментите с удоволствията, религиите и сектите. В Лас Вегас всеки може както да играе, така и да се моли или да сключи брак 24 часа в денонощието, тъй като в този град са представени всички основни монотеистични култове. Неслучайно мормоните установяват там втория си по големина център след столицата Солт Лейк Сити. Необходимо е да се посети този град, за да бъде осъзнато значението му като лаборатория за психоконтрол. Всичко е направено, за да бъдат потопени посетителите му в състояние на лека еуфория. В това състояние, според Грифит, ние сме по-податливи на идеологията и концепциите, които Теократите и Невидимия Колегиум целят да ни внушат против волята ни.

 


Религиозен контрол над съзнанието


Методологията на религиозния психоконтрол е това, което психолозите наричат „активно условно програмиране“ – система от наказания и награди, зависещи от отговорите на индивида спрямо дразнения на физическо и сетивно ниво. Теократите затвърждават това програмиране като внушават идеи и емоции директно в подсъзнанието, използват способностите на определени хора за психоконтрол, за да манипулират другите членове на братството.


Ключовият елемент на този похват е потопяването на индивида в специфично състояние на съзнанието наречено „религиозен транс“ – лек хипнотичен транс, при който съзнанието е запазено, но пасивно. В това състояние хората възприемат ставащото наоколо и го запазват в паметта си точно както биха направили в нормалното си състояние. Те продължават да разсъждават и реагират съзнателно, без това да провокира излизането им от религиозния транс, но само в определени и добре установени граници.


Хората влизат в подобно състояние по време на четене, слушане на музика, гледане на телевизия, задълбочено слушане на дискусия, радиопредаване и т.н. Пасивното състояние на волята, често наричано „Идентифициране със сетивен поток“ означава, че индивидът получава чрез сетивата си информационен поток, без това да задейства собственото му интелектуално и емоционално творческо начало. Това също така означава, че описаното състояние на съзнанието позволява безрезервно приемане на предложените идеи, както и идентифициране с емоционалния свят на песента, историята, играта и т.н. Лек транс.

Ако обаче информацията започне да влиза в противоречие с личните възгледи или познания, идентификацията се разпада. Той или тя вече са напълно съзнателни и мислят: „Не съм съгласен с това“ или „Не разбирам това“, „Това не е вярно“.

Докато данните не са противоречиви или прекалено необичайни, за да прекъснат концентрацията им, идентификацията със сетивния поток кара хората да приемат неща, които биха отхвърлили, ако биха били напълно съзнателни. Това е не друго, а един „троянски кон“ за предизвикване на религиозен транс. След като съзнанието е станало пасивно, електрическата активност на нервната система леко се изменя, приближавайки се повече до тази по време на сън.

При добре трениран за влизане в религиозен транс човек, електрическата активност се стабилизира точно на необходимото ниво, позволяващо на една астрална душа да получи уравновесен поток от изходяща и входяща енергия. Този процес позволява на „астралната воля“ да се осъзнае частично и да установи директна двупосочна връзка между духа на физическото тяло и духа на астралното тяло. (Наставникът на Грифит обяснява, че през земния живот духът на физическото тяло и духът на астралното тяло на човек се редуват в съзнателността си. Първият е „събуден“ докато вторият е „спящ“ и обратно.)

По този начин информацията преминава свободно между физическото и астралното ниво и човешкото съзнание може да получи повече или по-малко директни впечатления от сетивата на астралната душа. Този специфичен транс е контролиран чрез добавяне във физическото и астралното съзнание на данни от външни сетивни дразнения. Това е пасивно състояние на възприемане, използвано за психичен контрол и промиване на съзнанието на обекта.

Когато практикуващите казват, че усещат „присъствието на Бог“ по време на службата, те всъщност описват телепатично общуване. По-голямата част от тези въздействия всъщност идват от други членове на братството и те са много по-мощни от всичко прието от духовете (става въпрос за колективен транс). Появява се нещо като „психическа верижна реакция“. Всеки от членовете въздейства на емоциите и мислите на останалите, подобно на възпламеняване на кибритена кутия или осъществяване на атомна експлозия. Този процес създава един „дух на религиозна група“.

Такъв религиозен транс създава големи количества психическа енергия. Една част от нея може директно да бъде погълната от който и да е присъстващ теократ, но основната част от тази енергия се пренасочва към физическите духове на членовете на конгрегацията, за да им насади всичко, което теократите желаят да бъде повярвано или почувствано. Това е самата есенция на религиозния контрол над съзнанието.

С други думи, теократичните духове изпращат телепатични съобщения до духовете на намиращите се в това състояние хора и с това предизвикват силни емоционални вълни, програмиращи ги да мислят и реагират според получените внушения. Например идеята, че „абортът е убийство“, може да предизвика мощни чувства на омраза, а друга идея: „всички християни са братя“ ще предизвика чувства на фамилна привързаност и любов в самата група на членовете на конгрегацията.

Контролираните по този начин хора държат на всяка цена да запазят това положение. То предизвиква силна зависимост. За да ги подчинят в робство, теократите правят всичко възможно контролираните да се окажат много зависими от процеса на религиозния контрол над съзнанието.


Теократите желаят да попречат на всяка цена на вярващите да престанат да извършват грехове. Сексуалното желание се поражда на биохимично ниво и не може да бъде угасено чрез манипулиране в програмирането на духа. (В този контекст понятието „дух“ се дефинира като „информацията, заложена в мозъка, както и програмата за намиране и обработване на тази информация“.) Целият затворен кръг от грях, вина и прошка е бил умишлено създаден за да предизвиква цикъл на зависимост, който е почти невъзможно да бъде разкъсан.

Теократите не ограничават активността си само с религията и окултизма, а разлагат и контролират хората чрез всяка дейност, предизвикваща определено ниво на променено съзнание. Примерите включват използването на медиите с цел пасивна почивка или развлечение – слушането на популярна музика по радиото или на записи, гледането на спортни предавания или телевизионни игри или най-елементарни компютърни игри.

Теократите познават психологията доста по-добре от хората. Представяйки една малко груба аналогия с компютрите: това е като хората, умеещи да манипулират входящите и изходящите данни или имат професионална компетентност за леки промени в програмите. Но теократите не само познават програмите много по-цялостно, но имат много по-лесен достъп до бутона CTRL използван за всякакви промени. Начинът „CTRL“ се явява верижната телепатична реакция, използвана в религиозния контрол над съзнанието. Разбира се, една сериозна психологическа тренировка също позволява достъп до тази функция (както е при участващите в Невидимия Колегиум), но въпреки това освобождаването на жертвите на теократичния контрол е извънредно трудно. Съзнанието на средния човек е управлявано от програма създадена от теократите, за да му попречи да открие съзнателно, че те (теократите) съществуват. Този тип хора просто не могат да приемат и повярват в тази реалност, тъй като самият процес на мислене, използван от тях за рационализиране на нещата и установяване на вярванията им, е манипулиран от теократите.

Що се отнася до техниките им за програмиране, наставниците на Грифит са подчертали, че съхранението и употребата на записаните в паметта на човешкото съзнание данни са всъщност процеси на натрупване. Ако нещо трябва да се запамети, данните трябва да влязат с повторения и да се използват често. Ако не, загубата им е автоматична. Поведенческият отговор на даден организъм на определено дразнение (стимул) зависи от реакцията на този организъм спрямо количеството и качеството на повторенията на усилващото се дразнение (стимул). Описаното вече състояние на „религиозен транс“ се реализира при множество други случаи освен при религиозна служба, което позволява на теократите да осъществяват мисловен контрол над големи групи хора, участващи в спортни зрелища, играещи в казина, присъстващи на политически митинги, музикални концерти от всякакъв стил и много други събирания.


Невидимият Колегиум използва концерти на рок групи, манифестации за мир, „love-ins“ (събирания на хипита) и други подобни изяви през 70-те години поради същите причини. Преди това са били използвани събрания, разнообразни прогресивни политически организации и дори циркове и карнавали, преминаващи някога през всички американски градове и градчета, точно както теократите са използвали и още използват манифестации и празници с религиозен характер. Двете групи се отдават на практикуване на религиозен контрол над съзнанието винаги, когато имат тази възможност.

К. Грифит твърди: „Лично участвах в една езотерична група, която по времето на прилуняването на лунния модул Аполо през 1969 г. трябваше да вгради определена концепция в колективното съзнание на хората по време на лекия транс, предизвикан от гледането на прилуняването по телевизията. Идеята в случая нямаше нищо общо с космическото събитие. Формулировката ѝ беше следната: „Личната отговорност взаимодейства с обществената отговорност.“ Многозначният синтаксис беше пресилено наблегнат при маневрата на апарата, без да бъде дадено каквото и да било обяснение... Аз участвах като начинаещ наблюдател или стажант. Мисля че това беше експеримент, режисиран от Невидимия Колегиум, а не от Теократите.


Наставниците на Грифит твърдят, че повечето от представените в тази книга факти, очертават структурата на духовната реалност. Твърде малко са хората, способни да ги организират в подредена теория. Причината е, че използваните от Теократите ментални програми за оформяне на заключения, изхождайки от наличната информация за духовни теми, са били умишлено разработени от тях, за да бъдат нелогични и ирационални.


Седемнадесет години след излизането на книгата (споделя Джери), аз потърсих в интернет признаци, доказващи че тя е имала въздействие върху някой, или че някой си спомня за нея. Намерих само два-три отговора и ми се стори, че са дело на луд. И дори се запитах дали самия аз съм наред! Но реших че книгата си струва и най-вероятно съм си нормален.


Войната в небесата“ описва надълго и нашироко принципите за негативно и позитивно въздействие, използвани за подхранване на вярванията на хората. Ритуалите например са с доказана висока стойност, ако не се променят. Това е една от главните причини, поради които теократичната религия е социално и политически консервативна или реакционна.


Невидимият Колегиум си служи с теории на поведението, за да обясни, че човешкия характер (в това число и неговите ментални програми за анализ на данни и взимане на решение, кое е истина или лъжа) е формиран от околната среда. Дори ако не вземем под внимание директното телепатично програмиране на теократите, хората са под въздействие на програмирането от тяхната материална и социална среда. Програмирането, породено от материалната среда най-често фаворизира емпиричното мислене произтичащо от нашия опит, което Невидимия Колегиум силно препоръчва. И обратно: програмирането, произтичащо от социалната среда фаворизира приемането на доктрини, базирани на вярата. (Невидимият Колегиум видимо обезсърчава всяка форма на произлизащо от сляпа вяра познание, което всъщност ни карат да правим повечето религии. Когато се сблъскаме с една идея, една концепция, трябва да се опитаме да я експериментираме лично и да получим от това, по независим от външния свят начин, нашите лични впечатления за изграждане на заключенията.)


Голяма част от обичаите, вярванията и инстинктивните емоционални реакции, съставляващи нашето социално обкръжение, са били създадени от теократичната религия. Колкото повече се връщате назад в историята, толкова повече процентът на хората контролирани от теократичните религии нараства.

В гръцката и римската цивилизации по-голямата част от населението е попадало под менталния контрол на езическите култове. При все това тези религии са се озовали в период на слабост, което е позволило появата на окултни, философски, политически и научни трудове, базирани в определена степен върху емпиричен анализ. Гръцките и римските философи обаче, са формирали незначително интелектуално-елитарно малцинство. Преобладаващата гледна точка през тази епоха не е била тази на Сократ, а на осъдилите го на смърт. (Съвсем друг въпрос е дали може да се вярва на гръко-римската (както и египетската) епоха от общоприетата в момента представа за историята. А. Т. Фоменко предизвика истинско „земетресение“ в тази представа чрез книгите си по нова хронология, доказващи многобройни манипулации и пълен хаос в официалната история преди 15 век. Някои от тях вече са издадени и на български. – бел. пр.)


Силното влияние на теократичната религия върху болшинството от населението на Земята не е отслабвало до сравнително скоро: от +/- 1300 г. досега. Днес по-голямата част от хората е все още под религиозния контрол над съзнанието. Съвременната цивилизация ни програмира със структури, устояващи на този контрол, но теократите са успели да заобиколят проблема чрез помощта на електронния контрол над съзнанието.

http://parallelreality-bg.com/statii/ezoterika/550-2015-06-02-21-18-06.html




Гласувай:
38



1. deusson - Четиво за поготвени хора
20.06.2015 08:00
Аз съм голям почитател на издателство парарелна реалност и използвам материалите им в блога си също. Колкото по-събуден ставам, толкова по-голяма нужда изпитвам да дърпам завивките на спящите наоколо. И тази статия, както и повечето на сайта им "parallelreality-bg.com/" са четиво за подготвени хора. Какво да правят останалите? Не е ли време да им се обърне внимание или събудените са общество в което се превъзнасят един друг в собственото си самодоволство? Призовавам към това да се изразява собствена гледна точка и да се поеме риска тя да бъде последвана или оспорена. В противен случай да се поства само линк към определена статия е напълно достатъчно. Благодаря за търпението!
цитирай
2. django - Всъщност още в райската градина ...
20.06.2015 08:54
Всъщност още в райската градина змията излъга Ева че никак няма да умрат ако вкусят от плодовете на дървото на познанието, като нарушат изричната Божия забрана. Не издържаха теста и човекът стана смъртен защото цената за греха е смърт. Кой ще толерира вечният грях в тази вселена? Безсмъртието е дар който ще получат малцина които ходят по стъпките на Спасителят. Останалите ще търсят учители за своите страсти.
цитирай
3. thexman86 - deusson
20.06.2015 13:55
Благодаря ви, за положителния коментар. Наистина този сайт е, един от най-добрите в България. И наистина не всеки е готов да разбере тази информация.
цитирай
4. thexman86 - django
20.06.2015 13:58
Джанго, като цяло всяко едно същество е безсмъртно, смъртта е просто, как да кажа не бих го нарекъл и смърт, просто трансформирането от едно измерение в друго и, обратно. Когато завърши този цикъл на прераждане, тогава вече, ще сме едно цяло с Вселената и нейният Създател. А за да се стигне до там, се иска много време и развитие. Благодаря за коментара.
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: thexman86
Категория: Други
Прочетен: 98683
Постинги: 42
Коментари: 47
Гласове: 1150
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930