Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
07.01.2017 20:57 - Земята е изправена пред Шестото масово измиране на Събитията
Автор: zahariada Категория: Хоби   
Прочетен: 9893 Коментари: 0 Гласове:
1


Постингът е бил сред най-популярни в категория в Blog.bg Постингът е бил сред най-популярни в Blog.bg
Земята е изправена пред Шестото масово измиране на Събитията
Публикувано на 09 декември 2016 от Шон Адл-Табатабай в Sci / Environment

image


 Удивително ново проучване показва, че Земята е ще се изправи срещу своя шести масово изчезване на всички животински живот на планетата, включително и хора, в рамките на 50 години. 


Според един от най-добрите биолози в света, професор Джон Wiens, почти половината от световните видове страдат местните измирания, дължащи се на изменението на климата.

Independent.co.uk доклади:

Професор Wiens, който е редактор на Quarterly Review по биология и носител на Американското дружество на наградата Президентски натуралисти ", каза последиците за бъдещето са сериозни, защото му преглед показа, растения и животни се борят, за да се справят с относително малък размер на глобалното затопляне с опит до момента.

Досега в света се е повишила с около 1С над прединдустриалните нива, но се очаква да се появи между 2.6 и 4.8C до 2100, ако не се направи нищо, за да се намалят емисиите на парникови газове.

Друг проблем пред живота на Земята е избирането на науката за климата дение Доналд Тръмп като президент на САЩ.

Професор Wiens, Аризона университет, описва това като "глобална катастрофа" и, когато попита какво ще каже за избрания председател, ако той го срещнах, той се пошегува, мрачно: ". Убийте себе си незабавно"

В своето изследване, публикувано в списание на
PLoS Biology , ученият изследва академични доклади около 976 различни видове от цял свят, които са били проучени най-малко два пъти, веднъж преди около 50 години и отново в рамките на последните 10 години.

"В почти половината от видовете разглеждали, че е имало местни измирания вече", каза той.

"Това е нещо, което вече се е случило само с малка промяна в климата. Ние не търсим на увеличение на 2-5-кратно [в затопляне през следващия век].

"Това, което тя показва, е вид, който не могат да се променят достатъчно бързо, за да се справи с една малка промяна в климата. Това е най-голямата Изводът - дори и малка промяна в температурата и те не може да се справя ".

Проучването разглежда 716 различни вида животни и 260 растения от Азия, Европа, Северна и Южна Америка, както и на други места.

Не са открити Местните измирания са настъпили сред 47.1 на сто от вида на "топло ръба" на традиционния си гама, като това става твърде горещо за тях. Имаше няколко области на планетата, които са незасегнати.

"Като цяло, честотата на местните измирания е подобна сред най-климатични зони, местообитанията, градиенти и щам," каза биология хартия PLoS.

Въпреки това проф Wiens намери, свързани с климата местните измирания са "значително по-високи" сред сладководни видове в 74 на сто от 31-те проучени.

В сегашния темп на глобалното изчезване на животни и растения се смята, че е по-бързо, отколкото някои от петте велики събития изчезване в историята на Земята, но досега общият брой загубени не се сравни с видовете губи, когато динозаврите са били унищожени около 65 преди милиони години.

Въпреки това една от причините, геолозите обмислят обявяване на нова епоха в историята на планетата е най-бързата загуба на флората и фауната, които ще имат забележим ефект върху фосилните данни.

Професор Wiens каза: "Вярно е, че по отношение на глобалното изчезване на цели видове, които вече са се случили, мисля, че ние все още не сме там [в шестото масово измиране].

"Но мисля, че за съжаление ние сме на път това да се случи.

"Това е нещо като добрата новина - че все още не се е случило.Но ако не се направи нищо, че изглежда като че ще се случи в следващите 50 до 100 години. "

Там вече бяха "две лоши знаци", че избирането на г-н Тръмп ще направи нещата по-лошо, каза проф Wiens.

"Един ще бъде този човек, той е назначен за ръководител на СИП [известен науката за климата дение Скот Пруит] и другото, което се дърпа от Париж споразумение [за климатичните промени]," каза той.

"СИП в тази страна, те са тези, би трябвало да се опазва околната среда."

В това, което е може би е признак на отчаяние усеща от екологични учени в САЩ и други места, той шеговито предложи Великобритания да нахлуе в САЩ или САЩ и Канада трябва да сменяте лидери с Джъстин Трюдо поема в Белия дом.

Запитан какво той наистина ще кажа на г-н Тръмп, ако те се срещнаха, професор Wiens каза: "Предполагам, че щеше да му каже" какво ще си помислите, ако имаше държава, от другата страна на света, че се освобождава газ, който щеше да предизвика измирания в нашата страна, за да нарани нашите култури и карат хората да гладуват ".

"Той ще каже:" Кажи ми къде е то и ние ще ги бомбардира утре ".След това бих казал, "това е това, което правим и в други страни, защото ние сме най-големите замърсители на въздуха."

"Хората вече имат сериозни проблеми с осигуряването на прехраната. Хората ще умре и това ще бъде по вина на нашата страна и на други големи замърсители.

"Няма съмнение, че във военно отношение ще се намеси срещу страна, която се прави за нас това, което правим и в други страни."




Гласувай:
1



Спечели и ти от своя блог!
Няма коментари
Търсене

За този блог
Автор: zahariada
Категория: Политика
Прочетен: 39747124
Постинги: 21940
Коментари: 21633
Гласове: 31017
Архив
Календар
«  Март, 2024  
ПВСЧПСН
123
45678910
11121314151617
18192021222324
25262728293031